Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Προπονήσου όπως οι ΟΥΚ..αδες!


Γράφει ο Νίκος Αγάθος

Τα βατράχια, σου δείχνουν πώς θα ετοιμάσεις το σώμα σου για παν ενδεχόμενο.


Ποιος άνδρας πρέπει να είναι σε τέλεια καλή φυσική κατάσταση και να χρησιμοποιεί όλους τους μυς του για να βγάλει το μισθό του;

Εξαιρώντας τους αθλητές της άρσης βαρών και τους πυγμάχους, η αμέσως επόμενη σκέψη πάει στους βατραχανθρώπους, την ελίτ ομάδα μάχης του ελληνικού στρατού. Αυτοί οι γενναίοι και υπερβολικά γυμνασμένοι άνδρες δεν ανησυχούν για το πόσα παραπάνω κιλά θα σηκώσουν στο αρασέ ή το πόσους γύρους θα αντέξουν πάνω στο ρινγκ. Τα βατράχια κάνουν κανονικό πόλεμο και η μόνη τους ανησυχία είναι πώς θα επιβιώσουν σε μια μάχη.



Πόσο σκληρά οι βατραχάνθρωποι του ελληνικού Ναυτικού, λοιπόν; Σαν τους bodybuilders, προφανώς. Και σαν τους μαραθωνοδρόμους, ταυτόχρονα. Και την ίδια στιγμή, σαν τους κολυμβητές ταχύτητας. Αλλά τα βατράχια έχουν πολύ διαφορετική προσέγγιση στην προπόνησή τους. Στοχεύουν στη δύναμη και την αντοχή, όχι στη συμμετρία των μυών τους. Τρώνε λάσπη και καταπίνουν χιλιόμετρα για να μπορούν να αντέξουν στη μάχη και όχι για να τερματίσουν πρώτοι σε ένα τουρνουά.



Οι άνδρες της ΜΥΚ, είναι οι πιο σκληραγωγημένοι μάχιμοι του ελληνικού στρατεύματος, ειδικευμένοι στον ανορθόδοξο πόλεμο και τις αμφίβιες επιχειρήσεις. Και το πρόγραμμά τους, είναι ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα κυκλικής προπόνησης, βασισμένο στα πρότυπα εκγύμνασης των βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α (Navy Seals). Κάθε προπόνηση είναι ένας πλήρης κύκλος συγκεκριμένων ασκήσεων για όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος.

Αντέχεις τόση πίεση;

Πηγή φωτογραφίας
Αν ακολουθήσεις το πρόγραμμα των βατραχιών, θα φτάσεις την αντοχή και τη μυϊκή σου δύναμη σε επίπεδα που ποτέ δεν φανταζόσουν. Και όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους άνδρες των ΜΥΚ, έτσι θα συμβεί και με σένα. Αν έχεις τα κότσια να το βγάλεις εις πέρας, θα είσαι σε θέση να ανταπεξέλθεις σε κάθε δύσκολη αθλητική ή σωματική πρόκληση της ζωής σου. Μετά απ’ αυτό ένας νέος, πανίσχυρος πολεμιστής θα προβάλλει εμπρός στον καθρέφτη σου: εσύ.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο φάσεις:

> Στη φάση ανάπτυξης μυϊκής αντοχής, χρονικής διάρκειας 12 εβδομάδων και

> Στη φάση ανάπτυξης μυϊκής δύναμης, χρονικής διάρκειας 7 εβδομάδων.

Κάθε εβδομάδα προπόνησης έχει διαφορετικό ρυθμό έντασης ως προς τα χιλιόμετρα που πρέπει να διανύσεις ή να κολυμπήσεις αλλά και ως προς τον αριθμό των επαναλήψεων σε κάθε σετ ασκήσεων δύναμης.

Το πρόγραμμα των «βατραχιών» δεν περιλαμβάνει βάρη. Όλες οι ασκήσεις γίνονται με το βάρος του σώματος, όπως ακριβώς τις εκτελούσαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες. Σου φαίνεται απλό;



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.