Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ρίψη φόρτων

Πηγή ΓΕΣ
Με μια πολύ ωραία φωτογραφία, αποθανατίστηκε η νυκτερινή ρίψη φόρτου από αμερικανικό αεροσκάφος ΜC-130J κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης του ελληνικού 865 ΤΕΝΕΦ με την 352 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων της  αμερικανικής Π.Α. (352 SOG/USAF),  στα πλαίσια  διασυμμαχικής άσκησης.  

Η αμερικανική 352 Μοίρα που εδρεύει στην Μ. Βρετανία, υποστηρίζει σε αποστολές ανεφοδιασμού απ'αέρος, οργάνωσης-εξασφάλισης ΖΠ και ΖΡ και έρευνας-διάσωσης, τις αμερικανικές στρατιωτικές διοικήσεις Ευρώπης, Αφρικής, και Ασίας (μόνο για Μ. Ανατολή).


Το 865 ΤΕΝΕΦ, (Τάγμα Εναέριου Εφοδιασμού) "είναι μοναδική μονάδα του τύπου αυτού στις Ένοπλες Δυνάμεις", όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΓΕΣ. 

"Αποστολή έχει την συσκευασία και ρίψη από Α/Φ C-130, υλικών - εφοδίων, τη συσκευασία και αγκίστρωση υλικών και εφοδίων για μεταφορά τους ως εξωτερικού φορτίου από Ε/Π, καθώς και την συσκευασία αλεξιπτώτων φόρτου και επισκευή παντός τύπου αλεξιπτώτου προσωπικού και φόρτου".

Το προσωπικό της που επιλέγεται από το Σώμα Εφοδιασμού-Μεταφορών (ΣΕΜ), διέρχεται την εκπαίδευση αλεξιπτωτιστού στη ΣΧΑΛ και εξειδικεύεται στα επιμέρους καθήκοντά του σε μετέπειτα εκπαιδεύσεις. Οι ειδικές δυνάμεις, τους θεωρούν σαν ..ένα κομμάτι τους, έστω και αν διοικητικά υπάγονται αλλού. Άλλωστε φέρουν και αυτοί τον πράσινο μπερέ!

Αποτελούν πολύτιμους βοηθούς και υποστηρικτές σε κάθε περίπτωση ανεφοδιασμού από αέρα, που όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι πολύ απαραίτητος στις ειδικές επιχειρήσεις και όχι μόνο!

Δεν ξέρω βέβαια αν έχουν προχωρήσει και στην έρευνα για προμήθεια τηλεκατευθυνόμενων τύπων αλεξιπτώτων φόρτων με τη βοήθεια GPS, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επιχειρησιακή ανάγκη λύνοντας κυριολεκτικά τα χέρια αυτών που αναμένουν στο έδαφος το πολύτιμο φορτίο τους, να πέφτει από πολύ ψηλά, ώστε να μη γίνεται το αεροσκάφος  στόχος φορητών όπλων, αλλά και να μη χάνουν το φορτίο τους στου διαόλου το μέρος από λάθος, ή από απότομες αλλαγές του ανέμου. Σε παλιότερα άρθρα είχαμε μιλήσει λίγο για το θέμα.


Ανιχνευτής


  


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.