Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Raiders! Οι Καταδρομείς των Πεζοναυτών

MARSOC. Εκπαιδευτικό άλμα  HALO
Μετά από πολλά χρόνια, και αφού σκέφτηκαν καλά, αποφάσισαν να επανέλθουν στις ρίζες τους και να χρησιμοποιήσουν το ένδοξο όνομά τους από τα παλιά! Μιλάω για τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων των Αμερικανών Πεζοναυτών, τους γνωστούς σαν MARSOC οι οποίοι πρόσφατα, ανακοίνωσαν ότι θα αποκαλούν επίσημα πλέον, το προσωπικό τους με τον τίτλο "Raider", δηλαδή "Καταδρομέας".

Η  ιστορία του ονόματος αρχίζει από τον 2ο ΠΠ με τους περίφημους Gung Ho (ενθουσιώδεις) πεζοναύτες-καταδρομείς! Έτσι, τιμής ένεκεν, μετονόμασαν το Σύνταγμα Ειδικών Επιχειρήσεων που διαθέτουν σε Σύνταγμα Raiders

Αυτό όμως που έκαναν πολύ καλά, ήταν η εισαγωγή μιας ενοποιημένης ειδικότητας,  με την ένδειξη 
"Μαχητής Κρισίμων Δεξιοτήτων" (Critical Skills Operator) με Κωδικό Αριθμό Στρατιωτικής Ειδικότητας (Military Occupational Specialty, MOS) 0372

Θα μπορούσαμε σε πιο ελεύθερη μετάφραση να την αναφέρουμε με την λέξη "Καταδρομέας", αλλά κάτω από αυτή τη λέξη, κρύβονται όλες οι κύριες και δευτερεύουσες ειδικότητες που απαιτούνται στο χώρο των μονάδων Ειδικών επιχειρήσεων της MARSOC.

Πρακτικά, "λύθηκαν τα χέρια" του Αρχηγείου των Πεζοναυτών, γιατί όποιος Πεζοναύτης επιθυμεί να υπηρετήσει σε τέτοια μονάδα, θα πρέπει να αποκτήσει αυτή την ειδικότητα αφού θεωρηθεί κατάλληλος μέσα από αυστηρή επιλογή και τελειώσει με επιτυχία, το βασικό σχολείο των Ειδικών Επιχειρήσεων. Μετά μπορεί να εκπαιδευτεί για οτιδήποτε άλλο χωρίς περιορισμό.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ. Μια καλή ιδέα, εύκολα υλοποιήσιμη, αρκεί να υπάρχει διάθεση και γνώση!

Τα πάντα είναι σωστή μελέτη και οργάνωση! Είναι αλήθεια όμως ότι και το χρήμα διευκολύνει καλύτερα!


Ανιχνευτής







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.