Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Σκιάθος ένας προορισμός για καταδύσεις

Σκιάθος Παραλία Λαλάρια (Πηγή)
Η Σκιάθος, είναι ένα μικρό νησί του Αιγαίου, από τα πιο κοσμοπολίτικα της Ελλάδος, με πλούσια ιστορία, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Σποράδων. Είναι η πατρίδα ενός από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ο οποίος την έχει περιγράψει σε έργα του.

Η Σκιάθος είναι από τα λίγα νησιά στην Ελλάδα, που από την αρχαιότητα δεν άλλαξε το όνομά της, τουλάχιστον απ’ όσα γνωρίζουμε, αν και δεν ξέρουμε την προέλευσή του. Μια θεωρία αναφέρει ότι είναι προ-ελληνικό όνομα και δόθηκε από τους πρώτους κατοίκους του νησιού. Μια άλλη ισχυρίζεται ότι προέρχεται από τη λέξη "σκιά", εξαιτίας των πολλών δέντρων, ή επειδή το νησί βρίσκεται στη σκιά του Πηλίου στην ηπειρωτική χώρα.

Το νησί απέχει μόλις 2,4 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου και 4 μίλια από τη Σκόπελο. Καλύπτει μια έκταση μόλις 48 τ. χλμ. (μήκος 12 χλμ και πλάτος 9 χλμ.) με ακτογραμμή μήκους 44 χλμ. Έχει περίπου 5.000 κατοίκους που ζουν κυρίως από τον τουρισμό και τη γεωργία. Καλλιεργούνται ελιές, οπωροφόρα δέντρα και παράγονται ξηροί καρποί, μέλι και ντόπιο κρασί. 

Είναι καταπράσινο, με πάνω από 60 παραλίες, από τις οποίες άλλες είναι ήσυχες και άλλες πολυσύχναστες με έντονη νυχτερινή ζωή.  Η νότια πλευρά του γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, ενώ η βόρεια παραμένει φυσική και ανεξερεύνητη. 

Αποτελεί αγαπημένο προορισμό για χιλιάδες ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο, για  τα κρυστάλλινα νερά στις πανέμορφες αμμουδερές παραλίες του. Υπάρχουν όμως και άλλες δραστηριότητες, που μπορούν να προσελκύσουν και ανθρώπους της περιπέτειας. Οι καταδύσεις είναι μια απ' αυτές.

Πηγή 
Η Σκιάθος, διαθέτει 3 πολύ καλά εξοπλισμένες σχολές κατάδυσης και έτσι έχετε την δυνατότητα να θαυμάσετε το μαγικό θαλάσσιο κόσμο από πρώτο πρόσωπο. Μεταξύ άλλων, ο εξοπλισμός των σχολών κατάδυσης συμπεριλαμβάνει υποβρύχια φωτογραφία για να μπορέσετε να αποθανατίσετε τις στιγμές σας κάτω από την επιφάνεια αλλά και οτιδήποτε άλλο κεντρίσει το ενδιαφέρον σας. Και όπως λένε οι ίδιοι:

"Μέσα από την εμπειρία ετών, οι υπεύθυνοι των σχολών κατάδυσης γνωρίζουν πλέον καλά τον βυθό της Σκιάθου και έχουν χαρτογραφήσει όλους τους πραγματικούς υποβρύχιους παραδείσους του νησιού. Ζώα και φυτά του θαλάσσιου βασιλείου θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια σας. Ύφαλοι, ποσειδωνίες ή ακόμη και παλιά ναυάγια της περιοχής είναι μερικοί από τους προορισμούς που συναρπάζουν."  

Σε όσους αρέσει περισσότερο το βουνό, υπάρχει λύση! Είναι το μόνο νησί του Βόρειου Αιγαίου και πιθανόν όλη της Ελλάδας, που διαθέτει:
  • 25 πεζοπορικές διαδρομές, συνολικού μήκους 197 χλμ.
  • καθαρισμένα μονοπάτια με καλή σήμανση
  • εύκολες μέχρι μέτριας δυσκολίας διαδρομές
  • πορείες διάρκειας 1 μέχρι 6 ώρες μέσα σε παρθένο φυσικό περιβάλλον με σημεία φανταστικής πανοραμικής θέας,
Περισσότερες λεπτομέρειες για διαδρομές, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Όποιος ενδιαφέρεται, ας το ψάξει καλύτερα για την οικονομικότερη παραμονή του.









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.