Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Αναφορές περί δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων.

Αμερικανοί SEALs. (Φωτογραφία αρχείου)
Πόσοι είναι οι Αμερικανοί SEALs; Ή μάλλον πόσοι νομίζατε ότι είναι; Θα πιστεύατε, ότι οι Αμερικανοί βατραχάνθρωποι, που θεωρούνται σαν η πλέον επίλεκτη κατηγορία μαχητών μέσα στο χώρο των ειδικών επιχειρήσεων, θα είχαν την μικρότερη δύναμη, έναντι των συναδέλφων τους ειδικών επιχειρήσεων των άλλων  κλάδων. Λάθος!

Μια πρόσφατη δημόσια αναφορά περί τα οικονομικά των δυνάμεων  ειδικών επιχειρήσεων, που απευθύνεται στο αμερικανικό Κογκρέσο, έρχεται να αποκαλύψει, την πραγματική δύναμή τους! Και όπως σχολιάζει στο συγκεκριμένο σημείο άρθρου του  ο Αμερικανός αρθρογράφος, "να γιατί οι Κινέζοι, αγαπούν αυτού του είδους τις  αναφορές του Κογκρέσου. Απλά αποκαλύπτουν απόρρητες πληροφορίες".

Ο συνολικός λοιπόν αριθμός των υπηρετούντων σε μονάδες Αμερικανών βατραχανθρώπων ανέρχεται στους 8.985 προσωπικό, εκ των οποίων  οι υπηρετούντες στην DEVGRU είναι 1.342.

Αμερικανοί Rangers σε άσκηση. (Φωτογραφία αρχείου)
Οι Αμερικανοί καταδρομείς του στρατού ξηράς, (Rangers) έχουν στο 75ο Σύνταγμά τους, δύναμη 3.566 υπηρετούντων  ανδρών (μέχρι στιγμής).  Περισσότεροι οι βατραχάνθρωποι από τους καταδρομείς! 



Green Berrets (Φωτογραφία αρχείου)

Οι πιο πολλοί είναι οι Green Berrets, οι πρασινοσκούφηδες .."ειδικοδυναμίτες", που η δύναμή τους φτάνει τους 22.845.  Η συνολική δύναμη των υπηρετούντων στρατιωτικών  σε μονάδες, σχολές και κέντρα ειδικών επιχειρήσεων του στρατού ξηράς, είναι 32.552


MARSOC (Φωτογραφία αρχείου)

Οι πιο λίγοι, σύμφωνα πάντα με την ενδιαφέρουσα αναφορά, είναι οι ειδικές δυνάμεις των πεζοναυτών MARSOC που η δύναμή τους ανέρχεται στους 2.994 εκ των οποίων οι 1.475 , υπηρετούν στο Σύνταγμα των Raiders

Διασώστες Μάχης κατά τη διάρκεια άσκησης διάσωσης πιλότου. (Πηγή)
H πολεμική τους αεροπορία, στο χώρο των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, έχει δύναμη 15.724 ατόμων.

Είναι γεγονός ότι με την σχετικά πρόσφατη αλλαγή του δόγματος του στρατού ξηράς, στο οποίο περιγράφεται η στενή συνεργασία συμβατικών δυνάμεων και δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων, παράλληλα με την εφαρμογή του αντίστοιχου δόγματος ειδικών επιχειρήσεων,  οι ΗΠΑ επέκτειναν τη δράση τους στον τομέα αυτόν, διαπιστώνοντας ότι αποτελεί ίσως την βέλτιστη λύση για την αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών σ' όλο τον κόσμο, μειώνοντας ταυτόχρονα τις παράπλευρες απώλειες σε άμαχο πληθυσμό!

Έτσι από το 2001 που ξεκίνησε ουσιαστικά ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας μέχρι και σήμερα, έχουν αυξηθεί σε αριθμό οι δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, κατά 50%,  έχουν αυξηθεί πάνω από 200%  οι δαπάνες για τις δυνάμεις αυτές, (από 3 δισ. δολάρια σε 10 δισ. δολάρια το 2014) και βέβαια, έχουν αυξηθεί οι αποστολές ειδικών επιχειρήσεων διεθνώς, κατά 148% .

Ακριβή στοιχεία, από το Γραφείο Οικονομικών Ελέγχων των ΗΠΑ, (Government Accountability Office, GAO), που φαίνεται να κάνει καλή δουλειά και στο οποίο ανήκει η συγκεκριμένη αναφορά, με προτάσεις μείωσης δαπανών! Γιατί όπως διαπιστώθηκε,  στο αμερικανικό ΥΕΘΑ, δεν υπάρχει καλή "ορατότητα" για τις απαιτούμενες δαπάνες, δεν τίθεται ορθολογική προτεραιότητα των επιχειρησιακών αναγκών και δεν αξιολογείται επαρκώς η αναγκαιότητα εμπλοκής ειδικών δυνάμεων σε επιχειρήσεις, που ενδεχομένως θα μπορούσαν ν' αναληφθούν από συμβατικές δυνάμεις. Έτσι ευγενικά παρουσιάζεται, αυτό που θα λέγαμε στη γλώσσα μας, "δεν ξέρουν τι τους γίνεται"!

Αλλά δεν είναι το μόνο θέμα που βγήκε στον αέρα από τα ΜΜΕ! Υπάρχει και το θέμα των φυλετικών διακρίσεων, που όσο και αν δεν το παραδέχονται, υποβόσκει μέσα στο χώρο των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων!

Μαύρος Αμερικανός των ειδικών δυνάμεων, σε άσκηση συνεργασίας με Φιλιππινέζους στρατιωτικούς. (Πηγή)
Έτσι λοιπόν, μπροστά στην παγκόσμια εμπλοκή τους σε επιχειρήσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, έχει αρχίσει να αναδεικνύεται η αναγκαιότητα ύπαρξης μέσα στις τάξεις τους και μαχητών διαφόρων φυλών, ώστε να μπορούν να αναμειγνύονται με αυτόχθονες στις διάφορες περιοχές επιχειρήσεων, χωρίς να είναι εμφανής η παρουσία τους αφού δεν θα είναι αποκλειστικά λευκοί!

Η παρούσα κατάσταση, σύμφωνα με την εφημερίδα που διεξήγαγε την έρευνα,  είναι σαφώς "λευκοκρατούμενη"!

Για παράδειγμα στο σύνολο των SEALs που αναφέρθηκε παραπάνω, μόνο το 2% είναι έγχρωμοι! Στους Green Berrets υπάρχει ένα ποσοστό του 5,4% που είναι έγχρωμοι. Αντίστοιχα στην πολεμική αεροπορία,  ανάμεσα στους διασώστες τους, το ποσοστό των εγχρώμων είναι μόλις 0,6%.

Στους πεζοναύτες το ποσοστό των εγχρώμων στις μονάδες ειδικών επιχειρήσεων είναι μόλις 1%.

Οι κλάδοι υποστηρίζουν ότι "οι πόρτες είναι ανοικτές και όποιος μπορεί και θέλει ας έλθει", αλλά κακά τα ψέμματα! Υπάρχει θέμα! Δεν ξέρω αν θα λυθεί ποτέ, αλλά και εγώ προσωπικά το έχω διαπιστώσει στα διαστήματα που έτυχε να συνεργαστώ με τμήματά τους! Δεν γουστάρουν οι λευκοί τους "άλλους", παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου!

Ελπίζω οι στενόμυαλοι λευκοί να το καταλάβουν (γιατί δεν είναι όλοι οι λευκοί με την ίδια νοοτροπία) και να ξεπεράσουν το πρόβλημα, με ομαλό τρόπο! Αλλιώς, εγκυμονεί ο κίνδυνος της διάλυσης, όσο και αν ακούγεται υπερβολικό τώρα!


Ανιχνευτής








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.