Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο "Κρυφός" Πόλεμος

Βρετανοί αλεξιπτωτιστές στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1944, αντιμετωπίζοντας αντάρτες του ΕΛΑΣ. (Πηγή)
Ένα βρετανικό ντοκιμαντέρ του 1986, το οποίο η βρετανική τηλεόραση το έδειξε μόνο μια φορά για να απαγορευθεί από τις αρμόδιες αρχές αργότερα, αναδεικνύει την ανάμειξη των Βρετανών στα πολιτικά γεγονότα της Ελλάδας, τόσο κατά τη διάρκεια,όσο και μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Υπάρχει μέχρις στιγμής στο διαδίκτυο!

Στο ντοκιμαντέρ φαίνεται ότι ο βρετανικός "δάκτυλος", αποτέλεσε τον καταλύτη για το ξέσπασμα του εμφύλιου πολέμου στην χώρα μας. Στη συνέχεια βέβαια πήραν την σκυτάλη οι Αμερικανοί, οι οποίοι παρακολούθησαν από κοντά τις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών, σύμφωνα με το δόγμα Τρούμαν.

Το ντοκιμαντέρ, (με ελληνικούς υπότιτλους) στο οποίο υπάρχει μια σειρά συνεντεύξεων από πολιτικούς και στρατιωτικούς, Βρετανούς, Ελληνες και Αμερικανούς και άλλους που συμμετείχαν στα τότε γεγονότα, αποτελείται από δύο μέρη:

Στο πρώτο γίνεται αναφορά για την οργάνωση και τη δράση  του ΕΛΑΣ και τους υποστηρικτές των Βρετανών. Δείτε το ΕΔΩ

Στο δεύτερο μέρος εξιστορείται η αμερικανική συμμετοχή και εμπλοκή στις επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών και του ΔΣΕ μέχρι την ήττα του, στον Γράμμο και το Βίτσι. Δείτε το ΕΔΩ.

Γιατί πρέπει να ερευνούμε και να ξέρουμε όλες τις απόψεις !


Ανιχνευτής





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.