Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκάλυψη

Πηγή
Στην Ζούγκλα του Βιετνάμ, ένας λοχαγός των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων, αναλαμβάνει μια ιδιόμορφη και δύσκολη αποστολή:  Να εντοπίσει και να εξουδετερώσει έναν άλλον Αμερικανό αξιωματικό των  Ειδικών Δυνάμεων, τον Συνταγματάρχη Κουρτς.

Ο Κουρτς, παρασημοφορημένος ήρωας για τις ανδραγαθίες του στον πόλεμο του Βιετνάμ, κρύβεται κάπου στην Καμπότζη, όπου διεξάγει τον δικό του προσωπικό και περίεργο ανταρτοπόλεμο, σαν  αρχηγός μιας  φυλής ορεσίβιων (Montagnard), χωρίς να υπακούει πλέον στην κεντρική διοίκηση!

Οι πληροφορίες που συλλέγονται, τον παρουσιάζουν σαν ένα άτομο που πάσχει από σχιζοφρένεια και προβαίνει  σε φρικιαστικές πράξεις, όταν συλλαμβάνει τους αντιπάλους του. Η φυλή που τον ακολουθεί, τον θεωρεί σαν ημίθεο και εκτελεί αναντίρρητα κάθε του επιθυμία.

Η κεντρική διοίκηση, τον θεωρεί πλέον επικίνδυνο άτομο που δημιουργεί μεγάλη ζημιά στην αμερικανική πολιτική που εφαρμόζεται στην περιοχή. Έτσι, αποφασίζεται η εκτέλεσή του και επιλέγεται γι' αυτό σαν πιο κατάλληλος ο λοχαγός Γουίλαρντ.

Η διείσδυση στην περιοχή δράσης του Κουρτς σχεδιάζεται μέχρι ενός σημείου με ελικόπτερο και στη συνέχεια με ένα ταχύπλοο περιπολικό σκάφος, ειδικό για ποτάμια.

Ο Γουίλαρντ καθ' οδόν, μαθαίνει ότι και άλλο τμήμα πριν απ' αυτόν είχε αναλάβει την ίδια αποστολή, αλλά προσχώρησε στο ανταρτικό σώμα του Κουρτς και δεν ξανάδωσε σημεία ζωής. Έτσι η περιπέτεια ξεκινά..με γρήγορες και απρόοπτες καταστάσεις που διαδέχονται η μία την άλλη.

Μια πολύ καλή ταινία της 10ετίας του'70, εμπνευσμένη από ένα κλασσικό διήγημα του 19ου αιώνα, την εποχή που οι περιηγήσεις στις ανεξερεύνητες ζούγκλες της Αφρικής και της Ασίας, εξήπταν την φαντασία των ανθρώπων και τέτοιας φύσης διηγήματα γίνονταν (και ακόμη γίνονται) ανάρπαστα. Ο τίτλος του βιβλίου είναι: "Heart of Darkness"

Δείτε την ταινία με ελληνικούς υπότιτλους ΕΔΩ

Αν θέλετε, μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο, ΕΔΩ. ή ακούστε το ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.