Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ο Πύργος των αλμάτων

Πηγή: ΓΕΣ
Μια πολύ καλή και χαρακτηριστική φωτογραφία άλματος από την εγκατάσταση του Πύργου της Σχολής Αλεξιπτωτιστών. Υπάρχει ένας αριθμός τέτοιων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, που υποστηρίζουν την επίγεια εκπαίδευση των υποψηφίων αλεξιπτωτιστών. Ο Πύργος που έχει ύψος 34 ποδών (11 μέτρων), προσομοιάζει το άλμα ενός αλεξιπτωτιστή από την άτρακτο αεροσκάφους και του δίνει ζωντανά την αίσθηση της πτώσης καθώς πηδάει, προσέχοντας να τηρεί τη σωστή στάση του σώματος, τη θέση του κεφαλιού, των χεριών και των ποδιών. Μιλάμε για πολλά ..πηδήματα!

Το ύψος του δεν είναι τυχαίο. Είναι το κρίσιμο σημείο ιλίγγου, όπως λένε. Δηλαδή όποιος έχει πρόβλημα στην ακουστική κοιλότητα που επηρεάζει το αίσθημα της ισορροπίας, σ' αυτό το ύψος εκδηλώνεται η αδυναμία του με ίλιγγο. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχίσει, αν δεν θεραπευτεί η βλάβη.

Περισσότερη και λεπτομερή περιγραφή για την χρησιμότητα του Πύργου και των άλλων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων και γενικά για την εκπαίδευση ενός αλεξιπτωτιστή στατικού ιμάντα, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Ανιχνευτής




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.