Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ιστορίες Ειδικών Επιχειρήσεων


Ομάδα αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σε εκπαιδευτική δραστηριότητα. (Πηγή)
Το τηλεοπτικό αμερικανικό κανάλι "History Channel", παρουσιάζει από to 2016 μια νέα σειρά που έχει σχέση με τις ειδικές δυνάμεις τους. Το όνομα της σειράς, "Live to tell" (Ζεις για να πεις) δηλαδή με άλλα λόγια, "Μίλα για τις εμπειρίες σου"

Η ιδέα προήλθε από ένα παλιό στέλεχος των SEALs  που τώρα, μετά την αποστρατεία του ασχολείται στον τομέα του θεάματος, συμμετέχοντας σε ταινίες δράσης σαν κασκαντέρ και σ' αυτή την τηλεοπτική σειρά, σαν παραγωγός και παρουσιαστής.

Είναι γνωστό ότι η πολεμική δράση του προσωπικού των ειδικών δυνάμεων εξάπτει την φαντασία, που πολλές φορές φτάνει στα όρια του υπερφυσικού! Εδώ όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Καλούνται βετεράνοι, για να μιλήσουν για τους συναδέλφους τους, ζωντανούς ή νεκρούς στην μάχη, ή για τη μονάδα τους και όχι για τον εαυτό τους.

Με τα πρώτα επεισόδια, καλύπτονται ειδικές επιχειρήσεις που έγιναν διεθνώς γνωστές, όπως για παράδειγμα η επιχείρηση "Red Wings" που γυρίστηκε και ταινία με τον τίτλο "Ο μόνος  Επιζών".

Υποθέτω ότι θα τηρούν κάποια μέτρα αποφυγής διαρροής ευαίσθητων γι' αυτούς πληροφοριών. Πάντως, η έντεχνη προβολή των ειδικών δυνάμεων προς το αμερικανικό κοινό, επιφέρει  θετικά αποτελέσματα. Δείτε ένα στιγμιότυπο ΕΔΩ!

Ήδη έχει αρχίσει η προβολή  μιας νέας ταινίας με θέμα την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων στη Λιβύη το 2012, μετά τη δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη.

Ο τίτλος της ταινίας, "13 Ώρες. Οι μυστικοί στρατιώτες της Βεγγάζης".  Κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 16 Ιαν. 2016 και φαίνεται να κάνει καλή εντύπωση, αν και είναι μια ακόμη από τις πολλές που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.


Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.