Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ο Δρόμος των Ηρώων..

Η ομάδα των ανταρτών με τον αιχμάλωτο Γερμανό στρατηγό Κράιπε, (αυτός που φοράει καπέλο) ανεβαίνει τον χιονισμένο Ψηλορείτη. (Φωτογραφία αρχείου)
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αναδεικνύει το νησί και συγχρόνως τιμά την μνήμη των κομάντος και των ανταρτών της αντίστασης της κατοχής, αναλαμβάνεται στην Κρήτη, με την οργάνωση υπερμαραθώνιου ορεινού αγώνα δρόμου, στις 21 Μαΐου 2016!

Ο αγώνας "Heroes Ultra", ακολουθεί τη διαδρομή διαφυγής που έκαναν οι κομάντος, με αρχηγό τον "Μιχαλιό", όπως αποκαλούσαν στα χρόνια της αντίστασης τον Βρετανό Πάτρικ  Λη Φέρμορ, που απήγαγαν τον Στρατηγό Κράιπε, τον  Γερμανό διοικητή του νησιού, στις 26 Απριλίου του 1944.

Μια πρωτότυπη και τολμηρή καταδρομική επιχείρηση εξελίχθηκε τότε, κάτω από τη μύτη των Γερμανών. Το κυριότερο ήταν, πώς μπόρεσαν να τον μεταφέρουν περπατώντας βράδια μέσα από κακοτράχαλα βουνά και πάνω από χιονισμένες κορυφές, στις ακτές της νότιας Κρήτης για να τον εκκενώσουν μαζί τους με πλοίο, προς στη Βόρεια Αφρική.

Αυτή τη συγκεκριμένη διαδρομή των 154 χιλιομέτρων, που εκκινεί από τη Μονή Βωσάκου στον Μυλοπόταμο στις 8 πμ το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 και τερματίζει στην Παραλία Περιστερέ, το σημείο εκκένωσης της ομάδας των απαγωγέων του Στρατηγού Κράιπε, καλούνται να τρέξουν μέσα σε 30 ώρες, οι 32 αθλητές από 12 χώρες, που προκρίθηκαν! Καθόλου ευκαταφρόνητος χρόνος! 

Μάλιστα έναν από τους τελευταίους σταθμούς, οργανώνει και η 1η ΜΑΛ, από την οποία ένας κομάντος δήλωσε και συμμετέχει στον αγώνα!

Ο αγώνας αυτός, αναγνωρίζεται διεθνώς,  σαν επίσημος προκριματικός αγώνας για το Ultra Trail du Mont Blanc για το 2017 και το 2018, με το μέγιστο των 6 βαθμών. 

Πολύ καλή δουλειά από τους διοργανωτές και εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στην προσπάθειά τους!

Ανιχνευτής


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.