Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Η πεζοναυτική καμπάνια!

Ο Αντιστράτηγος Michael Dana Διοικητής της Διοίκησης Υποστήριξης, καλεί τους νέους πεζοναύτες να πουν τις προτάσεις τους, ενώ κάνει έρπυση με το όπλο, στα λασπόνερα σε στίβο εμποδίων των Πεζοναυτών. (Πηγή)
Ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο διάλεξε ο Αμερικανός πεζοναύτης Στρατηγός διοικητής της Διοίκησης Υποστήριξης του Σώματος των Πεζοναυτών, για να προσελκύσει νέες ιδέες για την βελτίωση υλικών και εξοπλισμού των Αμερικανών Πεζοναυτών. Συμμετείχε σε διαφημιστικό κλιπ, με σκηνές από την καθημερινότητα της εκπαίδευσης των Πεζοναυτών, παρακινώντας τους νέους, να υποβάλουν  νέες ιδέες.

Και αυτή η ιδέα είναι πολύ καλή και πρωτοποριακή, αφού υπό μορφή διαγωνισμού, ζητάνε από το προσωπικό τους, να συμμετέχουν στην παρουσίαση προτάσεων για καλύτερα υλικά, που θα μπορούσαν να κάνουν την ζωή του μαχητή πιο εύκολη και πιο αποδοτική! 

Η δήλωση συμμετοχής και η κατάθεση προτάσεων πρέπει να γίνει εντός ενός μηνός, (ήδη είναι λιγότερο από μήνα το διάστημα που απομένει, μέχρι 15 Ιουλίου 2016) ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν μέχρι την 1η Αυγούστου 2016. 

Το καλύτερο όμως είναι η άμεση υλοποίηση των προτάσεων που θα επιλεγούν, με την άμεση συμμετοχή των ανθρώπων που τις δήλωσαν! Κέντρα και υπηρεσίες ερευνών θα υποστηρίξουν την καινοτομία και θα κατασκευάσουν ένα πρωτότυπο δείγμα. Παράλληλα οι νικητές θα παρουσιάσουν την πρότασή τους σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει το Σώμα των Πεζοναυτών.

Η παραίνεση του Διοικητού του Σώματος σε πρόσφατη διαταγή του, είναι:  " Αυτή η ιδέα της πρωτοτυπίας που μπορεί να φαίνεται ενοχλητική για τους παλιότερους, πρέπει να συνεχισθεί και να ενισχυθεί όταν παρουσιάζεται, αλλιώς θα χαθεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας..." Πόσο όμοια είναι τα πράγματα παντού στο στρατό!

"Χρειαζόμαστε δημιουργικούς ηγήτορες που σκέφτονται..." αναφέρει χαρακτηριστικά ο Στρατηγός, που οργάνωσε Διημερίδα Πρωτοτυπίας στο Κουάντικο αρχές του 2016 και ειπώθηκαν αρκετά πράγματα.

"Ψάχνουμε γι' αυτούς που δεν εφαρμόζουν απλά τον κανονισμό, αλλά θέλουν να τον αλλάξουν!"

Πολύ καλή η ιδέα, με μια μόνο προϋπόθεση! Πριν αρχίσεις να σκέφτεσαι ν' αλλάξεις κάτι, θα πρέπει να το ξέρεις πολύ καλά! Δεν μπορείς να μιλάς για  ...γαλότσες, ενώ φοράς μόνο γραβάτες, αν καταλάβατε τι εννοώ!

Δεν μπορούμε να περιμένουμε από ανθρώπους που δεν έχουν περπατήσει χιλιόμετρα με άρβυλα με όλες τις καιρικές συνθήκες, να σου προτείνουν καλύτερα άρβυλα! 

Οι νέοι όμως, πάντα πρέπει να κυνηγάνε το καλύτερο! Γιατί σε τελική ανάλυση, αυτοί θα ιδρώσουν και θα ματώσουν! Οι παλιότεροι, πρέπει να συμβουλεύουν, να υποστηρίζουν και να διευκολύνουν τους νέους! 

Μιλώντας για νέους και παλιούς, θα ήθελα να δείτε το βίντεο με τον Αμερικανό τριάστερο Στρατηγό να ανεβαίνει το σχοινί, τον "μπότζο"  ή τον ..κάλω ναυτικά! Νέος ή παλιός, κάποιες ικανότητες πάντα πρέπει να έχουμε, όσο τουλάχιστον είμαστε στον στρατό! Αλλιώς...


Ανιχνευτής

















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.