Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Προβολή στο πεδίο της Μάχης



(Πηγή φωτογραφίας)
Η ιδέα είναι απλή! Φαντασθείτε μια μικρή περίπολο αναγνώρισης ειδικών επιχειρήσεων! Τα μέλη της παρατηρούν ένα συγκεκριμένο σημείο της περιοχής επιχειρήσεων στην οποία έχουν διεισδύσει και το βλέπουν μέσα από ...το κινητό τους. (Smartphone)

Το λογισμικό των τηλεφώνων τους, σε ελάχιστο χρόνο, εξάγει τις συντεταγμένες του σημείου στο οποίο έχουν εστιάσει την προσοχή τους, τις στέλνει στο κέντρο επιχειρήσεων που τους παρακολουθεί και οι επιτελείς βλέπουν τον στόχο που επιζητούν και ο διοικητής τους αποφασίζει την προσβολή του ή συνεχίζει να παρατηρεί ό,τι παρατηρούν και οι κομάντος! Έφυγε η «ομίχλη του πολέμου» (the fog of war) που την μνημονεύει ο Κλάουζεβιτς στο βιβλίο του, σαν «ομίχλη της αβεβαιότητας»!

Η εφαρμογή αυτή, είναι επινόηση μιας αμερικανικής εταιρείας, με την οποία συνεργάζεται η αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, γνωστή σαν USSOCOM (US Special Operations Command). Αξίζει να ειπωθεί, πώς δουλεύει το σύστημα επιστημονικής έρευνας, στο χώρο των ειδικών τους επιχειρήσεων.

Η αμερικανική ΔΔΕΕ, σύναψε μια συμφωνία εταιρικής σχέσης με ένα μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο έρευνας και τεχνολογίας της πολιτείας Φλωρίδας, το Doolittle Institute, που φέρει τ’ όνομα του φημιστού στρατηγού.Έτσι δημιουργήθηκε η SOFWERX, ένα είδος ενδιάμεσου δημόσιου μεσάζοντα, που φέρνει σε επαφή το ίδρυμα με εταιρείες κατασκευής αμυντικού υλικού, για την πρακτική επεξεργασία καινοτόμων ιδεών, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στην κατασκευή πρωτοτύπων υλικών αναγκαίων για τον εξοπλισμό ειδικών δυνάμεων! Εξαιρετική ιδέα που παρέχει ευκινησία!

Η εταιρεία CrowdOptic λοιπόν, ήταν αυτή που πέρασε την αρχή του τριγωνισμού, στην εφαρμογή της σε συνδυασμό με GPS και δίνει τη δυνατότητα του εντοπισμού ενός σημείου με συντεταγμένες, προς το οποίο σημαδεύουν κινητά ή ειδικές συσκευές λήψης , μέσα από το φακό τους.

Ο χρήστης σημαδεύει κινητό ή ακίνητο στόχο και το λογισμικό της εταιρείας, υπολογίζει την ακριβή θέση του μέσω GPS. H συγκεκριμένη εφαρμογή, έχει κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από 5 χρόνια για ιδιωτική χρήση. Η λεγόμενη «συλλογική αντίληψη» (collective awareness) χρησιμοποιείται σε αθλήματα και σε άλλες δραστηριότητες, όπως στις επιχειρήσεις πυροσβεστικής υπηρεσίας, ή σε επιχειρήσεις επιβολής του νόμου. Για αυτό το σκοπό η εταιρεία έχει κατασκευάσει ειδική κάμερα που φέρεται είτε στο κράνος, είτε επάνω σε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Γιαλιά Google, που ενσωματώνουν την εφαρμογή της CrowdOptic χρησιμοποιούνται από παίκτες ομαδικών παιχνιδιών και από διαιτητές για την καταγραφή επεισοδίων.

Το «έπιασε» η SOFWERX, και κάλεσε την εταιρεία για περισσότερη συνεργασία. Εντός Οκτωβρίου 2016, αναμένεται να αξιολογηθεί η εφαρμογή από ειδικούς της SOCOM, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ταχείας Προτυποποίησης» (1208 Rapid Prototyping Event), μιας εκδήλωσης στην οποία επιλέγονται ανάλογα με τις πρωτότυπες ιδέες και τα υλικά τους, εταιρείες για συνεργασία και παραγωγή ειδικών υλικών. Γρήγορες και αποτελεσματικές κινήσεις, όπως ακριβώς γίνεται με ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει πολύ περισσότερο, από το να δίνει μόνο ακριβή στοιχεία της θέσης ενός στόχου. Μπορεί να χρησιμεύσει στον χειρισμό των οπλικών συστημάτων μη επανδρωμένου οχήματος. Ή ακόμη να διασυνδέει μεγάλο αριθμό μαχητών για τον εντοπισμό στόχων παγκοσμίως.!

Η επιστημονική φαντασία, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα!



Ανιχνευτής





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.