Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ζητούνται καταδρομείς..


Πολλές οι επιχειρησιακές ανάγκες, και βγήκαν στον αέρα προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού ειδικών δυνάμεων, στο στρατό και στα σώματα ασφαλείας!

Όχι, δεν μιλάμε για την Ελλάδα.. αλλά για την γειτονική Τουρκία! Έτσι τουλάχιστον αναφέρει ένα ενδιαφέρον άρθρο αποστράτου στρατιωτικού Τούρκου, που τώρα δημοσιογραφεί σε στρατιωτικά θέματα.

Οι μαζικές εκκαθαρίσεις της τουρκικής κυβέρνησης στις ένοπλες δυνάμεις τους, έπληξαν και τις ειδικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σημαντικά κενά σε αξιωματικούς και οπλίτες. Δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων αναφέρουν για ανάγκες κάλυψης τουλάχιστον 25.000 θέσεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σε πλήρη δύναμη, (πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα) οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, προβλέπουν 39.000 αξιωματικούς και 97.000 μόνιμους υπαξιωματικούς. Μέχρι και τις 17 Νοεμβρίου 2016, οι απομακρύνσεις και οι αποστρατείες έχουν φτάσει συνολικά στις 3.665 στο χώρο μονίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών, ενώ σε μαθητές παραγωγικών σχολών, έδιωξαν τους 16.423 επί συνόλου 20.088. 

Δεν διώχθηκαν μόνο όσοι είχαν αναμειχθεί στο πραξικόπημα, αλλά και αυτοί που ενώ το ήξεραν δεν κινήθηκαν εναντίον του. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες μόνιμοι στρατιωτικοί που είναι "γκιουλενιστές". Ο στρατιωτικός εισαγγελέας που είχε αναλάβει την υπόθεση ως (πρώην) δημόσιος κατήγορος, εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμη 20.000 αξιωματικοί  και περίπου 50.000 μόνιμοι υπαξιωματικοί που είναι οπαδοί του Γκιουλέν.

Οι δε μαθητές των παραγωγικών σχολών, εκδιώχθηκαν, διότι σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού ΥΕΘΑ τα τελευταία 10 χρόνια, από τους 5.000 εισερχόμενους κάθε έτος οι 4.000 μαθητές φαίνονται μυημένοι στο κίνημα Γκιουλέν. Τώρα επιτρέπουν μετατάξεις από πολιτικά πανεπιστήμια σε στρατιωτικές σχολές, για όσους επιθυμούν.

Όσο για καταδρομείς, για πρώτη φορά ο τουρκικός στρατός αναζητά μέσω εφημερίδων υποψήφιους 200 αξιωματικούς και 500 υπαξιωματικούς για τη πλήρωση κενών θέσεων, χωρίς να ακολουθεί πλέον την τακτική της επιλογής ανάμεσα στους υποψηφίους από το στράτευμα, με καλές σημειώσεις στο ενεργητικό τους. Η προκήρυξη λήγει στο τέλος του Νοεμβρίου, και μέχρι πριν από λίγες ημέρες είχαν δηλώσει συμμετοχή στον διαγωνισμό πάνω από 8.000 υποψήφιοι. Όσοι θέλουν να γίνουν αξιωματικοί πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου.

Για να προσελκύσουν κόσμο, χρησιμοποιούν βέβαια και ωραία πόστερς με τους "μπορντό μπερέδες" σε πρώτη θέα, όπως η φωτογραφία πιο πάνω. Από την πρόσληψη όμως μέχρι να την δημιουργία ενός καταδρομέα χρειάζονται τουλάχιστον δύο χρόνια. Μέχρι το 2019 λοιπόν...έχουμε καιρό να τα ξαναπούμε.

Ανιχνευτής






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.