Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Οι "Άγριες Χήνες"

Ένα τμήμα επαγγελματιών μισθοφόρων, πρώην SAS και Paras αναλαμβάνει την αποστολή διάσωσης ενός Αφρικανού πολιτικού που κρατείται αιχμάλωτος από το δικτατορικό καθεστώς της χώρας του, για να μη μπορεί να επηρεάσει το λαό του.

Η επιχείρηση πήρε την κωδική ονομασία "Wild Geese"  (Άγριες Χήνες)!

Ταινία που με εντυπωσίασε, όντας νεαρός την 10ετία του '70 και ίσως να με ώθησε ακόμη περισσότερο να ενταχθώ στις Ειδικές Δυνάμεις!

Πιστεύω να τη βρείτε ενδιαφέρουσα! Απλά πιέστε τον τίτλο: "Wild Geese"

Καλή Χρονιά και ...

Καλή διασκέδαση!

Ανιχνευτής








Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Αντί φωτοβολίδων...

Σκίτσο που απεικονίζει τη χρήση του μπαλονιού διάσωσης.
Μερικές φορές οι έξυπνες και απλές λύσεις πρέπει να προβάλονται για να τις μαθαίνει ο κόσμος και να τις αξιοποιούν όσοι ενδιαφέρονται. 

Όλοι γνωρίζουν ότι μέσα στα υλικά διάσωσης που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό της θέσης στο βουνό ή στη θάλασσα, κύριο ρόλο έχουν οι φωτοβολίδες. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν περιορισμένο χρόνο δράσης! Γι' αυτό, θα πρέπει κάποιος να τις χρησιμοποιήσει την κατάλληλη στιγμή, που θα έχει την πιθανότητα να τον δουν! 

Υπάρχει όμως μια ακόμη καλή ιδέα: Το μπαλόνι εντοπισμού, ή όπως το ονομάζουν στ' αγγλικά, "ResqueMe Balloon"! Τι είναι αυτό; Κάτι πολύ απλό στην σύλληψη και στην εφαρμογή. Αντί για εύφλεκτα χημικά, χρησιμοποιούμε ένα μπαλόνι γεμάτο με αέριο ήλιο. Το μπαλόνι αυτό που συνδέεται με ένα ισχυρό νήμα 50 μέτρων, μπορεί να μείνει στον αέρα  για έως και επτά ημέρες, ενώ με το φωτάκι LED, που διαθέτει, είναι απολύτως ορατό στο σκοτάδι και γενικά σε κακές συνθήκες ορατότητας. 

Απεικόνιση της συσκευής μπαλονιού διάσωσης, όπου φαίνονται όλα τα εσωτερικά απάρτια.
Από πλευράς όγκου, το όλο σύστημα είναι τοποθετημένο σε ένα σωλήνα μεγέθους, όπως ακριβώς  οι φωτοβολίδες χειρός! Μέσα στον σωλήνα υπάρχει συμπιεσμένο αέριο ηλίου εντός ειδικής θήκης, το συμπιεσμένο μπαλόνι και το νήμα που συγκρατεί το μπαλόνι. Όταν στρίβεις το καπάκι της βάσης, το συμπιεσμένο ήλιο διοχετεύεται στο μπαλόνι, το οποίο εκτινάσσεται ψηλά από το στόμιο του σωλήνα και παραμένει στον αέρα, συγκρατούμενο από το νήμα!

Αυτή είναι η ιδέα! Βέβαια δεν θα καταργήσει τις φωτοβολίδες, αλλά μπορεί ν' αποτελέσει ενισχυτικό μέσον διάσωσης.

Δυστυχώς όμως ακόμη δεν έχει βγει στην παραγωγή, γιατί οι εμπνευστές του, δεν βρήκαν τον χορηγό να τους διαθέσει τις 100.000 δολάρια που ήθελαν για αρχή! Ή μήπως κάποιοι δεν θέλουν να βγει;


Ανιχνευτής