ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Το μεγάλο λάθος..

Γράφει ο Αντγος ε.α. Ιωάννης Ασλανίδης
Επίτιμος Διοικητής ΣΣΕ, μέλος της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών




Δυστυχώς η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, επιπόλαια, απερίσκεπτα και αδικαιολόγητα σκεπτομένη, προέβαινε και προβαίνει βάσει των οδηγιών του 3ου Μνημονίου, στη λεγόμενη νέα (μη) δομή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, με προϋπολογισμό που δεν έχει καμία σχέση με τις βασικές ανάγκες λειτουργίας των.

Η Κυβέρνηση μας εφαρμόζει πειθήνια τις οδηγίες της Τρόικα, χωρίς να έχει το ανάστημα να πει σ’ αυτήν και τους ευρωπαίους εταίρους μας, την μεγάλη διαφορά της χώρας μας λόγω θέσεως με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν τολμάει ακόμη να πει σ’ αυτούς που την υποχρεώνουν στην αποδυνάμωση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ότι η χώρα μας περιβάλλεται από όμορα Κράτη, που μας δημιουργούν τεράστια προβλήματα συνεχώς, με την μεταναστευτική λαίλαπα, με αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, Θράκη, Αιγαίο, ΑΟΖ και όχι μόνο, και με απειλές θερμού πολέμου ακόμη.

Πολιτική εξουσία της χώρας μας (Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης), ζήστε τις ανησυχίες και το Εθνικό φρόνημα των Ελλήνων που το καταρρακώνετε, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μειώσετε την Αμυντική Δυνατότητα της χώρας μας, δεν σας έχει δώσει δικαίωμα κανένας Έλληνας να το πράξετε. 

Τα Λάθη και τα οικονομικά εγκλήματα των πολιτικών της τελευταίας τριακονταετίας, να τα πληρώσουμε εμείς όλοι οι Έλληνες, ανάλογα με το βαλάντιο ενός εκάστου, μηδενός εξαιρουμένου, γιατί αυτούς επιλέξαμε να μας διοικήσουν, όχι όμως η αμυντική θωράκιση της χώρας και το μέλλον αυτής.


Δεν βλέπετε τα προβλήματα γύρω μας, δεν αντιλαμβάνεσθε τους προβληματισμούς των σκεπτόμενων Ελλήνων, δεν νοιώθετε την ευθύνη των πράξεών σας στο θέμα της Άμυνας της χώρας; Ακόμη και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μία έκρηξη αγανάκτησης είχε αναφερθεί στο θέμα αυτό (14-2-2013), από την ιδιαίτερή του Πατρίδα, την Ήπειρο, τιμώντας την εκατοστή επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις, είπε με μεγάλο προβληματισμό: «Αν δεν έχεις ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, θα υποκύψεις μοιραία στην πολύ κακή σου μοίρα, το έχω πει και στους οικονομικούς Υπουργούς. Καλή η οικονομική πρόοδος και ανάπτυξη, όμως αν είναι διαλυμένες οι Ένοπλες Δυνάμεις, η χώρα γίνεται βορά στα σχέδια ανόμων γειτόνων».

Από την άλλη πλευρά, μια Κυβέρνηση, εγκληματικά ανιστόρητη, σκόπιμα ή μη, της Ελληνικής μας Ιστορίας, «περί άλλα τυρβάζει» ασχολείται με τους διάφορους σοφιστές τις, με το όνομα των Σκοπίων ως Μακεδονία με τις γνωστές θέσεις αυτών και των Οικολόγων, με αμφισβήτηση κατά πόσον οι Πόντιοι είναι Έλληνες, με την αποποινικοποίηση του καψίματος της σημαίας μας, με την κατάργηση των θρησκευτικών από τα σχολεία μας και ακόμη με την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Θεέ και Κύριε, πού να στηριχθεί σήμερα η Ελλάδα, από πού να ελπίζει και από πού να φυλαχτεί. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα, όταν οι γείτονες διδάσκουν στα Σχολεία των, ότι η Ελλάδα είναι χώρα της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ότι Τούρκοι Φωκαείς το 520 π.Χ. ίδρυσαν την Μασσαλία. Τρίζουν τα κόκαλα του Πρωτέα.

Για να υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις, τρία στοιχεία πρέπει να διακρίνουν αυτές, πέραν του Βασικού Στοιχείου της ΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ, το ΗΘΙΚΟ, την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και τα ΥΛΙΚΑ ΜΕΣΑ.

Επομένως για να έχουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας σε ετοιμότητα και δυνατότητα εκτελέσεως της Αποστολής των, θα πρέπει ο τρίποδας αυτός να έχει ισχυρά και τα τρία σκέλη του για να παραμένει όρθιος. Εάν ένας από τους τρεις ως άνω έχει πρόβλημα τότε ο τρίποδας πέφτει.

Σήμερα, εκείνο που θα πρέπει ν’ ανησυχεί και να προβληματίζει την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι ότι αυτές, κατά την γνώμη μου, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και στους τρεις τομείς της ως άνω Δομής. Αλλά παρ’ όλα αυτά, οι Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν στις επάλξεις, έτοιμες να δράσουν εάν και όταν χρειασθεί.

Η αλόγιστη στο παρελθόν μείωση της θητείας και πρόσληψη οπλιτών μακράς θητείας, χωρίς να το ζητήσει κανείς, και χωρίς προγραμματισμό, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου οι περικοπές δαπανών, στο προσωπικό και υλικά, σε μέγεθος που ξεπερνά κάθε λογική, δημιούργησε πολλά και αξεπέραστα προβλήματα στις ‘Ένοπλες Δυνάμεις..Συμπεραμαρτούσης και της ολοφάνερης και μεροληπτικής εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (μικρών και μεγάλων), περικοπή των μισθών των.

Έτσι οι ανωτέρω αλόγιστες ενέργειες στο παρελθόν και σήμερα, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εκπαίδευση, ιδίως της μελλοντικής εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων, ως επίσης και στο Ηθικό των στελεχών αυτών. Παρ’ όλα αυτά οι Ένοπλες Δυνάμεις, αντί πάσης θυσίας είναι αφοσιωμένες στην αποστολή των.




Δεν μπορώ να πω περισσότερα, εκείνο όμως που θα ήθελα να πω σαν Απόστρατος Αξιωματικός που υπηρέτησα με πάθος 40 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις, Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, σκύψτε ουσιαστικά επάνω στα προβλήματα, με μοναδικό κίνητρο, την ανύψωση του Ηθικού των στελεχών και την δυνατότητα εκτελέσεως της αποστολής αυτών, άλλως θα χαρακτηριστείτε ως απλά διακοσμητικά όργανα και παράλληλα αποκλειστικά υπεύθυνοι για το Μεγάλο Λάθος. Αυτό ας το έχουν υπ’ όψιν των πολύ σοβαρά, η Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Δηλαδή! Είσαι Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων ή δεν είσαι, όχι μόνο στα εύκολα, με θέσεις, απόψεις και υπεύθυνες προτάσεις. Άλλως η παραίτησή σας θα αποτελεί πράξη Ανδρείας.

«Μια Κυβέρνηση, η οποία παραμελεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της, με οιανδήποτε δικαιολογία, είναι ένοχη ενώπιον των μετέπειτα γενεών, διότι προετοιμάζει την ταπείνωση της Χώρας» (ΙΟΜΙΝΙ περί της Στρατιωτικής τέχνης, Κεφ. 2 αριθ. 15)

1 σχόλιο:

  1. Αντγε μια χαρά το αντιλαμβάνονται...Το θέμα είναι εσύ τι/αν αντιλαμβάνεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.