ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Το μπρασελέ της επικοινωνίας

Feeltact Μπρασελέ επικοινωνίας
Στην τελευταία έκθεση υλικού ειδικών επιχειρήσεων SOFIN 2017, (Special Operations Forces Innovation Network seminar) που έγινε στη Γαλλία τέλος Μαρτίου,  μεταξύ των άλλων εκθεμάτων παρουσιάσθηκε και ένα μικρό, αλλά πολύ ενδιαφέρον μέσον επικοινωνίας. Ένα μπρασελέ, ...διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε. To μπρασελέ επικοινωνίας Feeltact!

Συνδέεται με κεντρική μονάδα ή με φορητό τηλέφωνο και αποστέλλει σήμα το οποίο μετατρέπεται και σε κραδασμό, με αποτέλεσμα να ειδοποιεί όλους όσους συνδέονται στο σύστημα, είτε αυτούς που  φοράνε μπρασελέ, ή το κέντρο επικοινωνίας.

Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται συνεννόηση μέσα σε μια ομάδα ατόμων κι δίδονται οδηγίες ή προειδοποιήσεις για επερχόμενο κίνδυνο.

Είναι μια καινοφανής ιδέα γαλλικής εταιρείας, που ξεκίνησε για να εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά βρήκε πολλά πεδία εφαρμογής, μεταξύ των οποίων και στο στρατιωτικό πεδίο.

Φαντασθείτε μία περίπολο κινούμενη σε εχθρικό περιβάλλον νύκτα. Ο ανιχνευτής κινείται μπροστά και αντιλαμβάνεται κάτι. Πατάει το κουμπάκι του μπρασελέ του, και αυτόματα το σύνθημα για ακινησία, ή για κάλυψη έρχεται σε όλα τα μέλη της περιπόλου που επίσης φέρουν μπρασελέ και παράλληλα στη βάση που παρακολουθεί την κίνηση της περιπόλου από οθόνη. Ο κίνδυνος απομακρύνεται και ο περιπολάρχης με την ίδια μέθοδο δίνει εντολή σε όλους για κίνηση.

Feeltact Μπρασελέ επικοινωνίας
Καλή εφαρμογή για όλους όσους χρειάζεται να έχουν επαφή σε δύσκολες καταστάσεις και μέρη. Χρήσιμο για όσους μέσα σε μεγάλο θόρυβο δεν μπορούν να επικοινωνούν με φωνή, όπως και γι΄αυτούς που δεν θέλουν ν' ακουσθούν!

Ένα διαφημιστικό βίντεο, το περιγράφει καλά. Το κόστος θα το βρείτε ..ρωτώντας τον κατασκευαστή! Βασικά το μπρασελέ για πολιτική χρήση, κοστίζει γύρω στα 200 Ευρώ

Ανιχνευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιό σας, στα πλαίσια της ευγένειας και της ευπρέπειας.